Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Το κουτσομπολιό κάνει καλό στην υγεία!!!

-Όχι, δεν είναι κάποιο λογοπαίγνιο. Εννοούμε αυτό ακριβώς που διαβάσατε.
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως το κουτσομπολιό είναι μια άχρηστη κενολογία που το μόνο που καταφέρνει είναι να προσβάλει τη φήμη των ανθρώπων και να
δημιουργεί προβλήματα.
Δεν έχουν και τόσο άδικο, μάλλον όμως θα πρέπει να ξανασκεφτούν την άποψή τους, καθώς απ' ότι φαίνεται το κουτσομπολιό μπορεί να βοηθήσει κατά πολύ την υγεία του ατόμου, μειώνοντας το στρες, αποθαρρύνοντας την κακή συμπεριφορά και εμποδίζοντας την εκμετάλλευση. Αλήθεια.
Αν δεν το πιστεύετε, όπως κι εμείς αρχικά, η έρευνα που έγινε πρόσφατα από το Berkeley University of California και η οποία περιλάμβανε τέσσερα πειράματα και εκατοντάδες εθελοντές, το αποδεικνύει.


«Το κουτσομπολιό έχει κακό όνομα αλλά βρήκαμε αποδείξεις που δείχνουν πως παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην διατήρηση της κοινωνικής τάξης», λέει ο ψυχολόγος και ένας εκ των επικεφαλών της έρευνας, Robb Willer.
Ο Willer και οι συνεργάτες του ανακάλυψαν επίσης πως το κουτσομπολιό έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Οι σφυγμοί των εθελοντών που πήραν μέρος στο πείραμα ανέβαιναν κάθε φορά που έβλεπαν κάποιον να κάνει κάτι κακό, αλλά έπεφταν σε φυσιολογικά επίπεδα όταν έλεγαν σε κάποιον άλλον αυτό που είχαν δει. Μεταφέροντας σε κάποιον άλλον αυτό που είδαν, ένιωθαν αυτόματα καλύτερα και ξεπερνούσαν την αρχική αναστάτωση που τους είχε προκαλέσει.
Η έρευνα έδειξε επίσης πως η επιθυμία να ειδοποιήσεις τους άλλους για κάποιον «κακό» άνθρωπο είναι τόσο δυνατή, που οι συμμετέχοντες στο πείραμα ξόδευαν ακόμα και χρήματα για να ειδοποιήσουν τους άλλους για την κακή συμπεριφορά του.
Το αποτέλεσμα που βγήκε, είναι πως οι άνθρωποι δεν πρέπει να νιώθουν άσχημα επειδή μεταφέρουν σε κάποιον άλλον την είδηση για την κακή συμπεριφορά ενός ατόμου, ειδικά αν αυτή η πληροφορία μπορεί να τον βοηθήσει να αποφύγει την εκμετάλλευση και να μην πιαστεί κορόιδο από το άτομο αυτό. Συν τοις άλλοις, ο οργανισμός τους χαλαρώνει και η υγεία τους μένει σταθερή και ελεγχόμενη.
Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως έχετε δικαιολογία για να κουτσομπολεύετε τα ρούχα της τάδε και το μαλλί της δείνα. Εκτός κι αν το λαμέ μπλουζάκι της Μαρίας σκοπεύει να παραπλανήσει την φίλη σας την Κατερίνα για να της πάρει λεφτά –το οποίο, μάλλον, δεν είναι και πολύ πιθανό.
queen
www.kokoria.gr
-Σχολιάστε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.