Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Λ.Παπαδήμος: Διακυβεύεται το μέλλον της χώρας στο ευρώ

-Χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών αλλά «για όσο διάστημα είμαι πρωθυπουργός θα ενεργώ με βάση το εθνικό συμφέρον».



Ο Λουκάς Παπαδήμος στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης επανέλαβε ουσιαστικά τα μέτρα που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι θα πρέπει οι διαρθρωτικές αλλαγές να γίνουν άμεσα. «Το έργο που πρέπει να κάνει αυτή η κυβέρνηση είναι δυσανάλογα μεγάλο με την χρονική θητεία της. Γι' αυτό πρέπει να ξεκινήσουμε αμέσως και χωρίς χρονοτριβή» ανέφερε ο Λουκάς Παπαδήμος.






Οι προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός είναι:


• Προώθηση των διαδικασιών για την έγκαιρη εκταμίευση της 6ης δόσης που πρέπει να πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου και επιβεβαίωση των δεσμεύσεων που επέτρεψαν την λήψη της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου από τις Βρυξέλλες.


• Ολοκλήρωση των συζητήσεων με την τρόικα για το νέο πρόγραμμα με βάση την 5η αναθεώρηση του προγράμματος που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες. Αλλά και η υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης που θα πρέπει να κυρωθεί πριν από το τέλος του 2011. Κατάθεση του προϋπολογισμού του 2012. Άμεση δημοσίευση της δημόσιας διεθνούς αναγγελίας για το PSI. 


• Να διασφαλιστεί με τη συμμετοχή του EFSF η ρευστότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος κατά την περίοδο εφαρμογής του νέου PSI. Κύρωση της σύμβασης που ρυθμίζει εγγυήσεις του δημοσίου προς τις τράπεζες. 


• Προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών που είναι αναγκαίες για την ενίσχυση της ανάπτυξης. Άμεση εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών που είναι ήδη νόμος του κράτους όπως: το νέο βαθμολόγιο - μισθολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, την αξιολόγηση φορέων και προσωπικού του δημόσιου τομέα και την ενίσχυση του υγιούς ανταγωνισμού. 


Στην ομιλία του ο Λουκάς Παπαδήμος ήταν ιδιαίτερα ενωτικός. «Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε», επανέλαβε πολλές φορές ο νέος πρωθυπουργός και σημείωσε επίσης αρκετές φορές ότι έχει «πλήρη συνείδηση της τιμής που μου έγινε αλλά και της ευθύνης που επωμίζομαι. Ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε».






«Μόνη επιλογή η παραμονή στο ευρώ»


«Η νέα κυβέρνηση συνεργασίας και εγώ προσωπικά αναλαμβάνουμε την ευθύνη αυτή τη κρίσιμη στιγμή γιατί διακυβεύεται το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη» είπε ο Λουκάς Παπαδήμος και σημείωσε ότι οι προϋποθέσεις για να κερδίσουμε τη μάχη είναι η αλήθεια και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. 


«Η προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης διευκολύνεται δεν  δυσχεραίνεται από τη συμμετοχή της χώρας στη ζώνη του ευρώ. Το ενιαίο νόμισμα προάγει την διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Η παραμονή στο ευρώ είναι η μοναδική επιλογή. Οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν τα οφέλη που απορρέουν από τη συμμετοχή της χώρας στην ευρωζώνη».


http://anatolikiattikinews.blogspot.com 


Σχολιάστε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.